sunnuntaina, joulukuuta 13, 2009

Taalla ollaan!


12.12. klo 14.10 (no muutaman minuutin myohassa, kun joku perhe raahusti viime hetkella kyytiin) nousimme ilmaan kohti JFK:ta!

Lento meni mukavasti ja oli suunnilleen ajallaan, nalka tosin meinasi loppumatkasta iskea kun ruokailu oli aika pian nousun jalkeen ja sitten tarjoilu loppui tuntikausiksi. Note to self: evaat paluumatkalle!

JFK:lta hurautimme ruuhkassa taksilla hotellille. Kello oli viisi ja Suomessa siis jo puoliyo, vahan meinasi nuuduttaa. Onneksi tuli koneessa otettua tirsoja ja niinpa jaksoimme kipittaa kaupungille. Kuljeskelimme Fifth Avenueta ja kavimme Macy'silla ostamassa Sarille juoksuhousut ja mulle topin. Ja vahan muutakin...

Soimme jossain Hoolla alkava Brewery -nimisessa paikassa salaatiti ja nachot ja siina syodessa meille valkeni ymparilla pyorivien turistilaumojen syy: olimme Empire State Buildingissa... ei se niin korkeelta nayttany! No, ylakerran jatimme ainakin toistaiseksi valiin.

Ostimme drugstoresta terveellisia elektrolyytipitoisia mehuja (!) ja raahauduimme hotellille. Huone on oikein mukava. Ja sangyt isot, ja tyynyja paljon. Eika unta tarvinnut odottaa kauaa! (Voi olla etta Moskovasta kotoisin oleva vahtimestari oli kaynyt tuomassa lisaa tyynyja, koska Sari tippasi sita laukkujemme kantamisesta 20 dollarilla, kun ei pienempaa rahaa just ollut...)

13.12. eli tanaan herasimme ongelmitta klo 7 am paikallista aikaa ja ennen kahdeksaa olimme jo holkkaamassa kohti Central Parkia. Tykkasin! Vaikka monet paikat siella ovat talviteloillaan eika lumi ainakaan viela ole kaunistamassa maisemaa, paikka oli yllattavan luontoisa, natti ja raikas. Kiersimme J. Onassiksen Reservoirin (siis tekojarvi) ja kavimme tsekkaamassa Strawberry Fieldsin "Imagine" -muistomerkkeineen.

Nyt onkin syoty hotellin sunnuntaiaamiaista kiireetta ja Sari selailee tuossa New York Timesin megakokoista sunnuntainumeroa. Tanaan mahdollisesti viela Museum of Natural History ja illalla The Lion King -musikaaliin!