tiistaina, joulukuuta 15, 2009

Tiistai

Maanantai ensin:

Eilinen oli siis oikein natti ja poutainen. Pyorimme etelaisella Manhattanilla ja vahan Sohossa. Ensin bongasimme WTC:n alueen, jossa oli rakennustyot jo kaynnissa. Siina vieressa oli Century 21 -tavaratalo, jossa kylla vierahti pari tuntia helposti - melkoisia merkkivaateloytoja ja hinnat olivat hammentavan edullisia. Etenkin alusvaatepuoli vei aikaamme, mutta leningitkin loydettiin...

Saavilliset kahvia Starbucksista ja sitten kappailya siina City Hall Parkin ymparilla, tsekattiin hienoja iiisoja rakennuksia ja mm. NYPD Headquarters. Oli muuten ruma rakennus se!
Vahan uptowniin pain noustiin metrolla ja pyorittiin MOMA:n (Museum of Modern Arts) lahettyvilla hauskoissa design-kaupoissa. Lahjaostoksia! Myos MOMAn omassa kaupassa kaytiin ja tienattiin ostoksillamme ilmaiset liput museoon. Nyt sinnekin kai sitten pitaisi menna...

Lopulta myohaan iltapaivalla palattiin hotellille, sopivasti iltapaivan ILMAISTA viini- ja juustotarjoilua varten. Nam. Sitten valmistautumaan huoneeseen ja lahto Buddakan NY -ravintolaan taksilla.
Ravintola oli trendikas, tosiaan MODERNI aasialainen ja vaikka ruokalista oli aasialaisvaikutteinen, niin mitaan kiinalaisannoksia paikka ei tarjonnut. Ruoka oli kylla priimaa kaikin puolin, ihan uskomattoman hyvaa. Jalkiruoka kruunasi kaiken! Harmi vaan, etta Sari-parka oli mahavaivainen ja taysin ruokahaluton, mika ilmeni vasta ravintolassa koko kamaluudessaan. Eli vedin sitten kahden hengen illallisen itsekseni... no, vahan jai ylikin! Onneksi ruuat tilattiin 'to share' eli Sari ei joutunut istumaan koskematon lautanen edessaan... ja taisi se vahan syodakin jotain.

Sen verran huonovointinen matkakaverini oli, etta aika pian syotyamme tulimme suoraan hotellille ja kymmenen aikaan kaytiin jo nukkumaan.

Sari potee edelleen, maha siis ruikulilla mutta laattaa ei kai ole lennattanyt, kunpa menisi pian ohikin. Mina kavin taas aamulenkin Central Parkissa, talla kertaa metrolla sinne ja takaisin ja juoksua vain puistossa. Nyt salakuljetan potilaalle jugurtin aamupalalta ja kaynnistan neuvottelut paivan ohjelmasta!

*******************

Tiistai klo 5.35 PM

Paiva on kulunut pyoriessa midtownissa. Fifth Avenuen kaupat katseltiin ja samalla hienoja kaupunkinakymia. Ennen sinne suuntaamista haettiin Duane Reedista vahan ripulikapseleita ja urheilujuomaa, sattuneesta syysta... Sari pyysi lisaamaan, etta ennen niin rakas Starbucks on nykyaan pannassa - epailtyna ruikulitaudista on nyt kyseisen ravitsemusliikkeen kahviampari, tai oikeammin siihen lisatty maito, joka maistui pilaantuneelta. Mutta Sari joi sen silti. Ei kuulemma juo enaa, eika syokaan, mitaan epailyttavaa...

Kavimme Rockefeller Centerissa katsomassa kuuluisan kuusen, jouluvalot ja luisteluradan. Kivalta naytti iltapaivan hamartyessa. Tunnelmallisessa Rocker Cafessa siina luisteuradan vieressa sai syodessa katsella huvittavia luisteluesityksia/yrityksia. Kavimme siella siis hakemassa murua rinnan alle, mina soin ihanan burgerannoksen ja Sari - niin, kurpitsakeittoa.

Nyt nautitaan viinia ja juustoa taas hotellin aulabaarissa. Niin, tai Sarilla on vihreaa teeta...
Tiger Woods seikkailuineen on taalla kovasti otsikoissa. Eraassa sanomalehdessa oli 'potenssia parantavan' luontaistuotteen elikka huijausvalmisteen mainoksessa kuva tiikerista golflippis paassa ja teksti 'Be a Tiger in Your Bed!' joo...

1 kommentti:

  1. Sartsalle pikaista paranemista! Menee iso osa reissun iloista, jos ei pysty syömään. (Sen lisäksi, ettei kipeänä jaksa kierrellä kauppoja eikä nähtävyyksiä.)

    :) minna

    VastaaPoista